Очистеното и посолено отвътре и отвън пиле пълним със задушените в 4 супени лъжици краве масло окълцани лук и магданоз и едно сварено и нарязано на парчета яйце. Добавяме ориза, поръсваме с черен пипер, Посоляваме. Разреждаме плънката с малко топла вода.
От пресятото брашно, 1 яйце, щипка сол и малко вода омесваме тесто, което разточваме на дебел лист. Намазваме го с 2 супени лъжици масло, прегьваме няколко пъти и наново разточваме. Мажем с 1 супена лъжица масло, прегьваме, разточваме и наново мажем с мазнината. Върху така приготвения лист поставяме напълненото пиле, покриваме го и намазваме с останалата мазнина и 1 разбито яйце. Печем на умерена фурна в продължение на 1 1/2 часа.